Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus duurt 5 uur. Uiteraard nemen we tussendoor een paar korte pauzes, zodat we daarna weer geconcentreerd door kunnen gaan.

Waar wordt de cursus gegeven?

De cursus vindt plaats op onze locaties in

Rotterdam : Zeemanstraat 13A Barendrecht

Amsterdam: Industrieweg 4E Heemstede
Utrecht :  Manitobadreef 27 Utrecht

Den Haag / Rijswijk : Polakweg 11 Rijswijk

Dordrecht : Zwaluwenburg 96 Dordrecht

Amersfoort : Leusderweg 6 Amersfoort
Haarlem : Industrieweg 4E Heemstede
Hilversum : Kamerlingh Onnesweg 2

We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je ontvangt van ons het precieze adres zodra je jouw aanmelding hebt gedaan.

Moet ik me voorbereiden?

Nee, je hoeft je in principe niet voor te bereiden op de theoriecursus voor de scooter. Wij zorgen ervoor dat we alle theorie goed behandelen, oefenen met de vragen en extra stilstaan bij de onderdelen die je lastig vindt. We hebben wel digitaal online lesmateriaal die je kosteloos gratis kunt gebruiken om je zelf nog beter te voor te bereiden.

Hoe wordt de cursus gegeven?

De cursus geven we op een bewezen effectieve methode, waardoor 90% van onze kandidaten in één dag slaagt. We gebruiken beeldmateriaal, leggen het mondeling uit en oefenen met de vragen totdat je alles goed onder de knie hebt.

Ik heb dyslexie, faalangst en/of ADHD: kan ik deelnemen?

Onze instructeurs en docenten houden daar graag rekening mee. Zo kan iedereen deelnemen, eventueel met de extra aandacht die je nodig hebt.

Wat moet ik meenemen naar de theoriecursus voor de scooter?
  • Geldig legitimatiebewijs
  • CBR-reserveringsnummer (wij sturen je die per e-mail)
Wie reserveert het theorie-examen?

Wij reserveren het theorie-examen bij het CBR, dus dat hoef je zelf niet te doen. Wil je liever zelf reserveren? Ga naar https://mijn.cbr.nl, zodat je zelf een datum kunt kiezen.

Hoe laat en waar is het examen?

Het CBR-examen leg je af op de locatie in Barendrecht, Rijswijk Utrecht, Goes of Schelluinen. Welke CBR jij zelf wilt! Is er een andere CBR locatie die je liever wilt. Geef dit aan ons door en wij reserveren op die locatie voor jou. De precieze tijd hangt af van het examen dat we voor je reserveren. We sturen je daarover een e-mail. Je kunt de tijd zelf bekijken door met je DigiD in te loggen op https://mijn.cbr.nl.

Is het vervoer inbegrepen?

We organiseren de theoriecursus op loopafstand van het CBR. We lopen daar samen naartoe, zodat je ruim op tijd aanwezig bent om examen te doen.

Uit hoeveel vragen bestaat het CBR-examen?

Je maakt 50 vragen die gaan over kennis en inzicht. Om te slagen moet je er minimaal 44 goed beantwoorden

Ik heb meer tijd of meer begeleiding nodig: kan dat?

Je krijgt standaard 30 minuten de tijd voor het CBR-examen voor de scooter. Heb je meer tijd nodig, bijvoorbeeld vanwege dyslexie? Je kunt een examen met extra tijd aanvragen, je krijgt dan 15 minuten langer. Heb je faalangst, autisme of een andere aandoening? Je kunt het examen maken in een aparte ruimte, samen met een medewerker van het CBR. Die leest je het examen voor. Het examen duurt 50 minuten. Houd er rekening mee dat je voor deze extra’s een meerprijs betaalt.

Vanaf welke leeftijd mag ik examen doen?

Je mag vanaf 15,5 jaar theorie-examen doen voor de scooter of bromfiets. Als je slaagt blijft de uitslag 1,5 jaar geldig. In die tijd moet je jouw praktijkexamen halen.

Wat moet ik meenemen voor het CBR-examen?
  1. Geldig legitimatiebewijs
  2. CBR-reserveringsnummer (wij sturen je die per e-mail)
Wat zijn de kosten en hoe kan ik betalen?

Onze theoriecursus kost €  79 Exclusief €49,90 CBR examen en registratiekosten.

Onze praktijkcursus kost  € 299 Inclusief je praktijk examen

Onze Comeetpakket kost €399,- dit is inclusief alle examens!

Je kunt online betalen via iDeal of pinnen op locatie.

Wat is het slagingspercentage?

Maar liefst 90% van onze kandidaten slaagt in één keer voor de scootertheorie. Bovendien krijg je 100% slagingsgarantie.

Ik ben gezakt: wat nu!?

De eerste keer niet geslaagd voor het CBR-examen voor de scooter? Je mag de theoriecursus gewoon gratis opnieuw komen volgen. Je betaalt alleen de kosten voor het CBR-examen.

Wat is jullie slagingsgarantie?

De eerste keer toch niet geslaagd? Je mag onze theoriecursus gewoon gratis opnieuw volgen. Je betaalt alleen de kosten voor het nieuwe CBR-examen dat we voor je aanvragen.

Wanneer heb ik een scooterrijbewijs nodig?

Je hebt het rijbewijs nodig als je wilt rijden op een bromfiets, scooter, snorfiets, speedpedelec of in een brommobiel. Heb je het autorijbewijs of motorrijbewijs? Dan hoef je het scooterrijbewijs niet te halen.

Waar vinden de praktijklessen en het -examen plaats?

De praktijklessen volg je bij een aangesloten rijschool bij jou in de buurt. Ook het praktijkexamen doe je in de buurt. Je ontvangt een e-mail met de precieze adresgegevens.

Hoe laat beginnen de praktijklessen?

De praktijklessen beginnen vroeg, bijvoorbeeld om 8:00 uur. Het precieze tijdstip ontvang je van ons in een e-mail.

Hoe ziet de praktijk-dagcursus voor de scooter eruit?

Je volgt ’s morgens de praktijklessen, zodat je ’s middags meteen examen kunt doen. De lessen volg je in een kleine groep van 2 tot 3 leerlingen. Het examen leg je individueel bij het CBR af.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kunt het totaalpakket voor theorielessen en praktijklessen gespreid betalen. Geef ons aan dat je dit wilt, dan kun je afrekenen in 3 termijnen.

Hoeveel examens moet ik doen voor mijn scooterrijbewijs?

Je doet twee examens. Eerst doe je het theorie-examen voor de scooter, daarna het praktijkexamen voor de scooter. Je legt de beide examens af bij het CBR.

Hoe oud moet ik zijn voor het praktijkexamen?

Je mag rijlessen volgen vanaf 16 jaar. Vanaf die leeftijd mag je ook het CBR-praktijkexamen doen.

Volg ik de lessen op mijn eigen scooter?

Nee, je rijdt op een scooter van de rijschool. Op jouw scooter zou je niet verzekerd zijn, omdat je nog geen rijbewijs hebt.

Moet ik zelf mijn praktijkexamen inplannen?

Nee, wij zullen het praktijkexamen voor je inplannen. Als je ook de theoriecursus volgt plannen we het examen in als je voor de theorie geslaagd bent.

Hoe laat is mijn praktijkexamen?

Het praktijkexamen doe je ’s middags, nadat je ’s morgens de praktijklessen hebt gevolgd. De precieze tijd ontvang je van ons in een e-mail.

Staat je antwoord er niet bij?

Neem contact op
BTW nummer : NL861836443B01
KVK nummer : 80882021
© 2021 | Bromo Rijbewijs |
Made by Frontspace